Mit tehet a penész ellen otthonában?

Mit tehet a penész ellen otthonában?

Higgye el, van rá megoldás!

Mindenki számára jól ismert a burkolaton, falon, vagy sarkokban megjelenő egészségkárosító és rossz esztétikai látványt nyújtó penész. Lehet ez konyha, fürdőszoba, vagy a lakásunk bármely része. A penészesedés könnyen szembeötlik, hiszen a felületen feketés-zöldes foltok jelennek meg, majd később ezek nagy teleppé érnek össze.

Mi a kiváltó ok?

Ahhoz, hogy a penészgomba feltűnjön és megtelepedjen a lakásban, három dolog kell: penészgombaspóra, nedvesség és tápanyag. Ebből kettő –sajnos- biztosan adott egy lakásban, hiszen a gombák a falat, tapétát és a faanyagokat is megtámadják. Mit tehet ez ellen? Érdemes a ház páratartalmának csökkentésére törekedni, hiszen köztudott tény a penészről, hogy leginkább a magas páratartalmú helyiségekben, mint a konyha és fürdőszoba jelenik meg elsőként.

Kezelni kell a problémát

Egy nemrég napvilágra került felmérésből az derült ki, hogy a fürdőszobában a megkérdezettek 37 százaléka találkozott már a penészgombákra utaló elszíneződéssel, ami igencsak rontja a burkolat szépségét, na és persze a komfortérzetet is! A legsokkolóbb adat, hogy az otthonok 90%-ban előfordul a penészesedés problémája. Nem vitás, hogy mindenképp foglalkozni kell a problémával, és azt kezelni kell mielőbb, hiszen nem csak esztétikailag ront a házon, hanem egészségtelen is!

A párás, nedves helyiségekben megtelepedő penészgombák és spóráik olyan allergéneket terjeszthetnek, amelyek komoly betegségek melegágyai lehetnek - mint az egyre gyakoribb asztma és légúti problémák.

Nagy mennyiségű spóra hosszan tartó belélegzésekor valóban kialakulhat a szokásos köhögős tünetek mellett a krónikus fáradékonyság, a hányinger.

Azonban legtöbben hiába tudják, hogy veszélyes, végleges megoldást csak az emberek 25 százaléka talál. Egyértelművé válik, hogy nagyobb gondot kell fordítani ennek megelőzésére!

A legcélravezetőbb megoldás az, ha a tudományosan kikísérletezett penész-gátló hatóanyaggal, szakszerűen készíttetjük el a fürdőszoba, konyha, WC és egyéb helyiségek csempézett falfelületeinek kivitelezését, vagy pótlólag végeztetjük el a falfelületek penész-mentesítését. Lehet, hogy ez bizonyos többlet kiadást jelent, de mindezt bőségesen megtéríti az egészség-nyereség!

 

 

 

 

(Cikk forrása: mapei.blog.hu)

Írjon nekünk!

24 órán belül felkeressük Önt!

Köszönjük, hogy megtisztel bizalmával!

Még ne zárd be!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben hasznos ajánlatokat és ötleteket küldünk Neked.

Hírlevél

Iratkozzon fel és kap valamit!

Hírlevelünkben hasznos ajándékokat és ötleteket küldünk Önnek.